Marul Yemeği (Tire)

Marul Yemeği (Tire)
11 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Marul Yemeği (Tire) için

Malzemeler

  • 1 marul
  • 1 demet taze soğan
  • 200 gr dana kıyma
  • 3 domates
  • 1 demet dereotu
  • 20 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
Marul Yemeği (Tire)

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı temizleyip çok ince kıyın. Domatesleri soyup ince zar şeklinde doğrayın. Marulu yıkayıp doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın.
  2. Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edip 4- 5 dakika kadar kavurun. Bir tatlı kaşığı ılık suda inceltilmiş salçayı ekleyin.
  3. 1-2 dakika daha kavurun. Marul ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte marullar sararıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve dereotunu ekleyip karıştırın.
  4. Servis tabağına alın. İsteğe göre taze soğan ve marul yapraklarıyla birlikte servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo