Ballı Kurabiye

Ballı Kurabiye
07 Şubat 2025

İçindeki balın doğal tatlılığı ve kıyır kıyır dokusuyla ballı kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak! Her ısırıkta yumuşacık bir doku ve hafif tatlılıkla damaklarda iz bırakacak. Hem pratik hem de lezzet dolu bu kurabiyeler çay saatinize çok yakışacak. İşte Ballı kurabiye tarifi:

Ballı Zencefilli Kış Keki tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon ballı kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon ballı kurabiye 250 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ballı Kurabiye için

Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un 
  • Bir tutam tuz
Ballı Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Bir kaba sıvı yağ, bal ve yumurtaları alın. Karışım iyice homojen hale gelene kadar çırpın. Bal tamamen eriyene kadar karıştırmak önemli.
  2. Karışıma vanilin, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Unu azar azar eklemeye başlayın. Karıştırarak yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamur fazla sert olmamalıdır, bu yüzden un miktarını dikkatli ekleyin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerlerine bastırarak şekil verin..
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzeri altın rengini aldığında pişmiş demektir.
  6. Fırından çıkardığınız ballı kurabiyeleri tepside birkaç dakika bekletin, sonra tamamen soğumaya bırakın ve servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Kurabiyeleri, taze meyvelerle (çilek, kivi, üzüm vb.) ve bir dilim krem peynir ya da yoğurtla servis edebilirsiniz.
  • Özellikle yaz aylarında, kurabiyeleri vanilyalı veya çikolatalı dondurma ile servis ederek tatlı keyfini bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.
  • Kurabiyelerin üzerine biraz pudra şekeri serpebilir veya eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
  • Hamuru birleştirip büyük bir kurabiye şeklinde de pişirebilirsiniz. Bu şekilde, daha büyük parçalar halinde kesilip dilimlenerek servis edilebilir.
Püf Noktası
  • Unu azar azar ekleyin ve karıştırarak yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun kıvamı kurabiyelerin dokusunu belirleyecektir. Hamur çok sert olursa kurabiyeler kuru olur, çok yumuşak olursa da dağılabilir.
  • Bal, kurabiyelere tatlılık ve yumuşaklık katar, ancak fazla miktarda bal kullanmak kurabiyelerin sertleşmesine neden olabilir. Tarife sadık kalarak, balı dikkatli bir şekilde ekleyin.
  • Kurabiyeleri fırında fazla tutmamaya dikkat edin. 10-12 dakika pişirme süresi genellikle yeterlidir. Kurabiyelerin üzeri hafif kızarmalı, ama çok fazla pişmemelidir.
  • Sıvı yağ yerine tereyağı kullanarak daha zengin ve aromatik bir tat elde edebilirsiniz. Ancak tereyağı kullanıyorsanız, miktarı 1 su bardağına indirmeniz yeterli olacaktır.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri, tamamen soğumadan tepsiden almayın. Kurabiyeler fırından çıkınca hafif yumuşak olabilir, soğudukça sertleşir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo