Yulaflı Üzümlü Bisküvi

Yulaflı Üzümlü Bisküvi
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yulaflı Üzümlü Bisküvi için

Malzemeler

  • 115 gr tereyağı
  • 115 gr margarin
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1.5 çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 3 su bardağı yulaf
  • 1 su bardağı kuru üzüm
Yulaflı Üzümlü Bisküvi

Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında kolay hazırlanan bir tarif. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Tereyağını mikserle çırpıp krema haline getirin. Margarin, esmer şeker, toz şeker, vanilya ve yumurtaları ekleyip iyice çırpın. Un, karbonat, tarçın ve tuzu ayrı bir kapta harmanlayıp diğer karışıma ekleyin. Üzüm ve yulafı ilave edip yoğurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamurdan tatlı kaşığı ile parçalar alıp aralıklarla tepsiye yerleştirin. 10-12 dakika pişirip soğuyunca servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo