Bonibonlu Kurabiye

Bonibonlu Kurabiye
06 Ağustos 2024

Hem çocukların hem de büyüklerin favorisi olan bu kurabiye çay saatlerinizin vazgeçilmezi haline gelecek! Kremsi tereyağı ve çikolata dolgulu bonibonlarla zenginleştirilmiş bonibonlu kurabiye tarifi için buyurun mutfağa;

Kakaolu Islak Kurabiye tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon bonibonlu kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon bonibonlu kurabiye 120 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bonibonlu Kurabiye için

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı 
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta 
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı bonibon
Bonibonlu Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Geniş bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini bir mikser yardımıyla kremsi bir kıvam alana kadar çırpın.
  2. Çırpmaya devam ederken yumurtayı ve sıvı yağı ekleyin. Vanilya ekleyip karıştırın.
  3. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Elinizle hafif bastırın. Üzerine bonibonları dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkan bonibonlu kurabiyeler servise hazır  biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Kurabiyeleri çay veya kahve ile birlikte sunabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Tereyağı ile pudra şekeri veya granül şeker iyice krema kıvamına gelene kadar çırpılmalıdır. Bu, kurabiyelerin yumuşak ve kekimsi bir dokuya sahip olmasını sağlar.
  • Un ve kabartma tozunu tarife uygun olarak doğru ölçülerde eklemek önemlidir. Fazla un kurabiyelerin sert olmasına neden olabilirken, az un ise dağılmasına sebep olabilir.
  • Bonibonları hamurun içine yerleştirirken ortalarına iyice bastırarak yerleştirin. Böylece pişerken bonibonlar dağılmaz ve kurabiye şekli korunur.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo