Acıbadem Kurabiyesi

Acıbadem Kurabiyesi
05 Ekim 2024

Şekerci Cafer Erol'dan tam kıvamında bir tarif.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Acıbadem Kurabiyesi için

Malzemeler

  • 500 gram tatlı toz badem
  • 750 gram toz şeker
  • 350 gram yumurta beyazı
  • 25 gr toz acı badem
  • Çeyrek limon suyu
Acıbadem Kurabiyesi

Nasıl Yapılır

  1. Badem tozlarını, toz şekeri ve yumurta akını orta boy tencerede birleştirip karıştırın. 
  2. Kısık ateşte ürünleri iyice pişirin. 
  3. Sürekli karıştırmak burada önemli bir konudur, yoksa ürün yanar. 
  4. Pişen karışımı spatula ucu ile karıştırarak soğumasını bekleyin. 
  5. O arada da limon suyunu ekleyin. 
  6. En son soğuyan karışımı krema sıkma torbasına alıp yağlı kâğıt serdiğiniz tepsi üzerine, fazla büyük olmayacak şekilde ve aralıklı olarak sıkın. 
  7. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında, kontrol ederek yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 
  8. Piştikten sonra ürünleri nemli bir bez ile nemlendirin ve 20 dakika kadar bekletin. 
  9. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo