Tarçınlı, Zencefilli Yılbaşı Kurabiyeleri

Tarçınlı, Zencefilli Yılbaşı Kurabiyeleri
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarçınlı, Zencefilli Yılbaşı Kurabiyeleri için

Malzemeler

  • 200 g tereyağı, oda sıcaklığında
  • 115 g pudra şekeri
  • 50 g mısır nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 480 g un
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1.5 yemek kaşığı zencefil
  • Çeşitli yeni yıl temalı kurabiye kalıpları 

Royal icing için

  • 400 g pudra şekeri
  • 4 yumurta akı
  • Yarım limon suyu
  • Değişik renklerde gıda boyası
Tarçınlı, Zencefilli Yılbaşı Kurabiyeleri

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını bir karıştırma kabına alın ve mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın. Pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin.  Nişasta, vanilya ve yumurtayı ekleyin ve iyice özdeşleşinceye kadar çırpın. En son un, tarçın ve zencefili ekleyip hamur pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. 
  2. Royal icing için; Pudra şekeri ve yumurta akını geniş kaseye alın ve bir mikser yardımıyla çırpın. Limon suyunu ilave edip mikserin yüksek hızında çırpın, daha sonra mikserin hızını düşürün ve 20-25 dakika boyunca çırpmaya devam edin. Icingi farklı kaplara paylaştırın ve farklı renklerdeki gıda boyaları ile renklendirin. 
  3. Dinlen hamuru tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla açın. Farklı şekillerde kurabiye kalıplarıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından aldığınız kurabiyelerinizi 1 saat oda sıcaklığında bekletin. 
  4. Soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz renklerde hazırladığınız royal icing ile süsleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo