Lokumlu Ve Güllü Kurabiye

Lokumlu Ve Güllü Kurabiye
23 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lokumlu Ve Güllü Kurabiye için

Malzemeler

  • 400 gr un (3.5 su bardağı)
  • 80 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 60 gr sade lokum
  • 1 tatlı kaşığı gülsuyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Lokumlu Ve Güllü Kurabiye

Nasıl Yapılır


Lokumları küçük küpler halinde doğrayın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağına şekeri ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta, süt ve gülsuyunu ekleyip çırpma teliyle hafifçe karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Lokumu ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru streç folyoyla sarıp buzdolabında 2 saat bekletin.

Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile yarım cm kalınlığında açın. şekilli kalıplarla kesip yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ilınınca servis tabağına yerleştirip servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo