Gül Lokumlu Ve Bademli Kurabiye

Gül Lokumlu Ve Bademli Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Gül Lokumlu Ve Bademli Kurabiye için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudraşeker
  • 1 yumurtanın akı
  • 2 çorba kaşığı soğuk su
  • Bir tutam tuz

Üzeri için

  • 5 güllü lokum
  • 1 tatlı kaşığı pudraşeker
  • 1 kahve fincanı soyulmuş badem
Gül Lokumlu Ve Bademli Kurabiye

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kurabiye tarifleri de çok ilgi görüyor...

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı, bir yumurtanın akı, bir tutam tuz, soğuk su ve pudraşekerini ekleyip yoğurun. Hamuru top şekline getirin. Folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.

Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, 2 mm kalınlığında merdane ile açın. Su bardağının ağzıyla yuvarlak hamurlar kesin. Hamurların üzerine soyulmuş badem ve zar şeklinde kesilmiş güllü lokumları hafifçe batırın.

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Üzerine pudraşeker serpip servis yapın.

Dilerseniz, klasik bademli kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo