Armutlu Ve Vanilyalı Kurabiye

Armutlu Ve Vanilyalı Kurabiye
15 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Armutlu Ve Vanilyalı Kurabiye için

Malzemeler

İç dolgusu için

  • 4 armut
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Bir tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kakule
  • Yarım tatlı kaşığı vanilya özü

Hamuru için

  • 160 g un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı soğuk su

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı soğuk su
  • Pudra şekeri
Armutlu Ve Vanilyalı Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. İç dolgusu için; küp doğranmış armut, toz şeker, limon suyu, tuz ve kakuleyi bir tencereye alıp yaklaşık 8 dakika pişirin. Ocaktan alın ve vanilya özünü ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alıp 1 saat bekletin.
  2. Hamuru için; un ve tuzu geniş bir kaba eleyin. Tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Suyu ekleyip yoğurun. Üzerini streç filmle sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletin.
  3. Mutfak tezgahına yağlı kağıt serin ve buzdolabından çıkardığınız hamuru üzerine yerleştirin ve bir merdane yardımıyla yağlı kağıt arasında hamuru açın. 10 cm çapında yuvarlak kurabiye kalıbıyla hamurları kesin. Her bir hamura 1 yemek kaşığı iç malzemesinden koyarak yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını bir çatal yardımıyla bastırın. Hamurları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
  4. Fırın tepsisini buzdolabından çıkarıp üzerlerine krema sıkma duyu ile desenler yapın (krema duyu yoksa bir bıçak yardımıyla çizik atın). Küçük bir kapta yumurta sarısı ve suyu karıştırıp hamurların üzerine fırça yardımı ile sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo