Karadeniz'in meşhur lezzetlerinden biri olan mısır ekmeğinin ana malzemesi mısır unu ve mayadır. Gürcistan'da da oldukça fazla tüketilen bu ekmek, cilt sağlığının korunmasında önemli bir rol oynar. İçeriğinde lif bulunduğu için uzun süre tokluk hissi verir. Fosfor ve potasyum bakımından zengin olsa da, yağ değeri beyaz ekmeğe göre daha yüksektir. Bu yüzden yemeklerin yanında küçük dilimler halinde tüketilmelidir. Mısır ekmeği nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Karadeniz usulü mısır ekmeği nasıl yapılır gelin birlikte görelim:
1 Porsiyon Mısır Ekmeği Kaç Kaloridir?
Yemeğin yanında sunmak için kendi besinlerinizi hazırlamak istiyorsanız, ekmek tariflerine göz atabilirsiniz. Ev yapımı tam buğday unlu ekmek ve pratik somun ekmek tarifini de listenize ekleyin.
Et ve balık yemeklerinin yanına çok yakışan mısır ekmeğini, balık çorbası veya fırında levrek ile birlikte servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.