Fırında Somon
28 Kasım 2024

İçeriğinde bol miktarda D vitamini ve omega 3 bulunan somon balığı, zihinsel ve fiziksel gelişimi destekler. Hafıza güçlendirici ve bağışıklık sistemini koruyucu özellikleri mevcuttur. Kış aylarında iki haftada bir tüketilmesi önerilir. Malzemeler hazırsa, videolu anlatımıyla fırında somon tarifi için detaylara geçebiliriz.

Fırında Somon Tarifinin Yanına Ne Gider?

Fırında somonu, fırında karışık sebze, fırında cherry domates salatası ve semizotu salatasıyla birlikte yiyebilirsiniz.

Dilerseniz, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan somonlu ve kremalı makarna tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Fırında Somon için

Malzemeler

  • 500 gr somon balığı dilimi
  • Baby havuç 
  • Defne yaprağı
  • 2-3 diş sarımsak

Marinasyon sosu için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • 2-3 diş sarımsak

Üzeri için:

  • Maydanoz
Fırında Somon

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Balığı pişirirken fazla kurumaması için kontrollü pişirme gerekmektedir. Balığın sulu kalması balığın lezzetini arttıracaktır.
  • Balıkların 2 saat zeytinyağı tuz ve karabiberle marine ederek daha da lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Balıkları temizledikten sonra iyice kurulamak balıkların daha güzel pişmesini sağlayacaktır. 
  • Balıkları ızgarada yapmak isterseniz ve ızgaraya yapışmasını istemiyorsanız önce una daha sonra yağa batırarak pişirirseniz ızhara üzerine yapışmayacak ve daha kolay çevrilecektir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo