Konya'nın sembolü haline gelen nefis etli ekmek nasıl yapılır? İncecik hamuruyla sofraları renklendiren, eti sayesinde hem mideleri hem de gözleri doyuran bir tarifle karşınızdayız. Mis gibi kokusuyla ağızları sulandıran etli ekmek, 1900'lü yıllardan beri sofralarda yerini alıyor. İlk zamanlar sadece kebapçılarda hazırlanan etli ekmek, zaman içerisinde yaygınlaşmıştır. Konya mutfağından gelen bu lezzet, dana ve koyun eti ile hazırlanır. Peynir ilaveli etli ekmeğe 'mevlana', makine yerine zırhta çekilen etli ekmeğe ise 'bıçak arası' denir. Hazırsanız, sofraları ziyafete dönüştürecek Konya usulü etli ekmek yapımına başlayabiliriz.
1 Porsiyon Etli Ekmek Kaç Kaloridir?
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz yöresel ekmek tariflerine buradan göz atabilirsiniz. Dilerseniz, yumuşacık hamuruyla yemeklerin yanında servis edilen bazlama tarifini deneyebilirsiniz. Ev yapımı tam buğday unlu ekmek tarifini de listenize eklemeyi unutmayın.
Üzeri için
Hamuru için
Açmak için
Etli ekmeği, turp salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.