Lezzet'in yemek tarifleri gibi börek tarifleri de çok ilgi görüyor...
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Sarı ve kırmızıbiberleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın.
Patatesleri soyup ince halka şeklinde dilimleyin. 20-22 santim çapındaki bir tart kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Peynir ve yumurtayı bir kapta çırpın. Patates dilimlerini yumurtaya bulayıp kalıba dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde hafif sırt sırta yerleştirin. Kalan yumurtayı fırça yardımıyla patateslerin üzerine sürün. Kalıbı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 20-25 dakika pişirin.
Zeytinyağının yarısını tavada ısıtın. Eti ilave edip etsuyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Patlıcanı ekleyip 4-5 dakika kavurun. Sırasıyla biberler ve taze soğanı ilave edip soteleyin. Tuzla tatlandırın. Sebzeli karışımı patateslerin üzerine yayın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirip tekrar sıcak fırına verin. 10-15 dakika daha pişirin. Ilınınca servis yapın.
Teşekkür ederiz.