Tel safranı suyun içinde 10 dakika süreyle bekletin. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp ince parçalar şeklinde doğranmış pırasaları ekleyin ve 5-6 dakika kısık ateşte soteleyin. Bal ve safranlı suyu ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ile tatlandırın. Harcı soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 1 yemek kaşığı twereyağını eritin. 3 baklava yufkasının aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin ve 3 eşit parçaya kesin. Peyniri ufalayarak pırasa karışımına ekleyin. Pırasa karışımını yufkaların içine yerleştirip rulo şeklinde sıkıca sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp çörek otu serpiştirin ve fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Teşekkür ederiz.