Otlu Tulum Peynirli Lemis

Otlu Tulum Peynirli Lemis
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Otlu Tulum Peynirli Lemis için

Malzemeler

Hamuru için

  • 500 g un
  • 1 yumurta
  • Yeteri kadar su
  • Tuz

İç harcı için

  • 3~4 dal roka
  • 3~4 dal kuzu kulağı
  • 3~4 dal pazı
  • 3~4 dal ıspanak
  • 1.5 su bardağı tulum peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 50 g tereyağı
Otlu Tulum Peynirli Lemis

Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alın. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar su ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek en az 45 dakika dinlendirin. İç harcını hazırlamak için yeşillikleri ince kıyıp bir kaba alın. Tulum peyniri, tuz ve karabiberi ilave edin. Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler koparın. Bezelerin üzerine un serperek 25-30 cm çapında açın. Hamurun yarısına hazırladığınız harçtan paylaştırın. Diğer kenarı üzerine kapatın. Yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. Üzerlerine birer çay kaşığı tereyağı sürüp sıcak servis yapın. 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo