Ispanaklı Sarmal Börek

Ispanaklı Sarmal Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanaklı Sarmal Börek için

Malzemeler

  • 500 gr milföy hamuru (dikdörtgen)
  • 700 gr ıspanak
  • 100 gr ricotta peyniri
  • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1.5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Haşhaş tohumu
Ispanaklı Sarmal Börek

Nasıl Yapılır

Ispanakları yıkayın ve kaynayan suya atıp 5-6 dakika pişirin. Sudan çıkartıp iyice suyunu sıkarak soğumaya bırakın. Ricotta, parmesan peyniri, tuz, pul biber, karabiber, yumurta ve galeta ununu ekleyip iyice karıştırın. Dikdörtgen milföy hamurlarını uzunlamasına ortadan ikiye kesip iç harcı paylaştırın. Uzun şeritler halinde sarın. Kat yerleri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye sarmal şekilde yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü çırparak böreğin üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpiştirin ve 200 derece fırında 25-30 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo