Isırgan Otlu Sandal Böreği

Isırgan Otlu Sandal Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Isırgan Otlu Sandal Böreği için

Malzemeler

  • 4 yufka
  • Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta

İç harcı için

  • 2 demet ısırgan otu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 yumurta akı
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Beyaz peynir
Isırgan Otlu Sandal Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Süt, yumurta ve Ayçiçek yağını bir kapta karıştırın. Birinci kat yufkaya karışımı sürün. Üzerine diğer yufkayı ekleyip tekrar karışımdan sürün. Yufkayı 8’e bölüp sandal şekli verin. 
  2. İç harcı için ısırgan otlarını yıkayıp süzdürün. Yaprak kısımlarını ince doğrayıp hazırlayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. Soğan pembeleşmeye başladığında ısırgan otlarını ilave edin ve birkaç dakika daha soteleyin. Yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Hazırladığınız harç ılındıktan sonra, sandal şekli verdiğiniz yufkaların içine paylaştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin. 
  3. Böreklerin kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alınca üzerlerine beyaz peynir ufalayın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo