- Domatesli sos için rendelenmiş domatesleri ve ince kıyılmış sarımsakları sıvı yağda sos kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tuzunu ve sirkesini ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra sapını koparmadan boyuna alacalı soyun. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş suyun içinde 15 dakika bekletin, daha sonra iyice kurulayın. Patlıcanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika pişirin.
- İç malzemesi için peyniri çatalla ezin, yumurtayı ve kıyılmış maydanozu ilave ederek malzemeyi birbirine yedirin.
- Patlıcanların her birine yarık oluşturarak karnıyarık gibi iç malzemeyi özenle yerleştirin. Patlıcanları kızartırken iç malzemesinin dağılmaması için patlıcanları kapatın.
- Panesi için yumurtaları bir kasede çırpın. Patlıcanları önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Domatesli sosun içine yerleştirip servis yapın.
Dilerseniz, soslu patlıcan tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.