Brüksel Lahanalı Kolay Börek

Brüksel Lahanalı Kolay Börek
01 Aralık 2024

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Brüksel Lahanalı Kolay Börek için

Malzemeler

  • 10 milföy hamuru
  • 300 gr brüksel lahanası
  • Yarım pırasa
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Tuz
  • Karabiber
Brüksel Lahanalı Kolay Börek

Nasıl Yapılır

Tereyağını tavada ısıtın. Üzerine ince doğradığınız pırasayı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin. Brüksel lahanasını ince doğrayıp tavaya ilave edin. Sebzeler yumuşayınca tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Soğuyan malzemeye kaşar peyniri ve cevizi ilave edin. Milföy hamurlarını tezgaha alın. Her hamurun ortasına harçtan paylaştırın. Tüm uçlarını ortada birleştirip sıkıca kapatın. Ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo