Davet sofralarında ara sıcak olarak sunabileceğiniz, iş yerinde öğle yemeği olarak yanınızda götürebileceğiniz ya da öğrenci evlerinde besleyici ve doyurucu bir öğün olarak yapabileceğiniz tavuklu burrito oldukça lezzetlidir. Meksika’lı tarım işçileri, yanlarında taşıdıkları öğle yemeğini muhafaza etmek ve hızlı şekilde yiyebilmek için tortillaya sararlar. Meksika yerlilerinin burrito dedikleri bu yemek türü, birkaç malzemenin karışımı ile elde edilir. İşçilerin kısıtlı olan öğle yemeği saatinde burritoyu pratik şekilde yediğini ve lezzetli olduğunu gözlemleyen Amerikalı bir girişimci, harcını zenginleştirerek fast-food restoranlarda satışa sunar. Deneyenler tarafından çok sevilen burrito, kısa sürede geniş bir kitleye yayılır. Orjinalinde et kavurma, fasulye ve pilav kullanılan tavuklu burrito tarifi oldukça kolaydır. Harç malzemesi lavaşa sarılarak dürüm haline getirilir. Hazırlanması kısa sürede tamamlanan tavuklu burrito yapılışı için aşağıdaki tarifi kullanabileceğiniz gibi, kendinize göre farklı malzemelerle de deneyebilirsiniz.
Burrito Tarifinde Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir?
Teşekkür ederiz.