Fırında Çıtır Tavuk Kanatları
23 Şubat 2025

Dışı nefis bir şekilde çıtır çıtır, içi ise yumuşacık kalan bu fırında çıtır kanat tarifi, kızartma yapmadan lezzetli ve hafif bir alternatif sunuyor! Kabartma tozu sayesinde ekstra çıtırlık kazanan kanatlar, baharatlarla harmanlanarak fırında mükemmel bir kıvam alıyor. İşte Fırında Çıtır Tavuk Kanatları tarifi:

Ballı Kanat tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Fırında Çıtır Tavuk Kanatları kaç kaloridir?

Bir porsiyon Fırında Çıtır Tavuk Kanatları 550  kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Çıtır Tavuk Kanatları için

Malzemeler

  • 1.5 kg tavuk kanat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Çıtır Tavuk Kanatları

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Fırında çıtır kanatları barbekü sosu, yoğurtlu sarımsaklı sos, acı sos veya ballı hardal sos ile servis ederek lezzetini artırabilirsiniz.
  • Fırınlanmış patates dilimleri, elma dilim patates, baharatlı soğan halkaları veya közlenmiş sebzeler ile tamamlayabilirsiniz.
  • Marul, roka, cherry domates ve kırmızı soğanlı bir salata ile dengeli bir tabak hazırlayabilirsiniz.
  • Dilerseniz sıcak lavaş veya çıtır ekmek dilimleri ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Kabartma tozu, tavuk kanatlarının dışının daha çıtır olmasını sağlar. Mutlaka baharatlarla birlikte iyice harmanlayın.
  • Kuru biberiye, kekik ve kırmızı biber gibi baharatlar hem lezzet hem de aromatik bir tat katacaktır.
  • Önce 180°C’de pişirip, ardından 200°C’ye çıkararak kızartma etkisi yaratabilirsiniz. Bu yöntem, tavukların içini kurutmadan dışının çıtır olmasını sağlar.
  • Tavukları direkt tepsiye koymak yerine bir tel ızgara üzerine dizerseniz, her tarafı eşit pişer ve daha çıtır olur.
  • Fazla yağ kullanmak, tavukların çıtır yerine yumuşak olmasına neden olabilir. Hafifçe yağlamak yeterlidir.
  • Fırından çıkan kanatları 5 dakika kadar dinlendirin, böylece içindeki sıcaklık dengelenir ve daha lezzetli olur.
Yorumlar
avatar
Serhat Sandalcı YORUM 20 Şubat 2025, 12:02
Lezzetli görünüyor

Benzer Tarifler

Lezzet Logo