Tarçınlı Ve Kayısılı Köy Pilici

Tarçınlı Ve Kayısılı Köy Pilici
24 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarçınlı Ve Kayısılı Köy Pilici için

Malzemeler

  • 1 kemiksiz piliç but
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 5-6 kuru kayısı
  • 2 çubuk tarçın
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 kadeh beyaz şarap
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Tarçınlı Ve Kayısılı Köy Pilici

Nasıl Yapılır

  1. Az miktarda tereyağını bakır tavada eritin. Tavuk budunu ilave edip çevirerek 5-6 dakika kızartın.
  2. Tuz ve karabiberi ekleyip budu tavadan alın. 
    Tavadaki yağı süzerek bir kaba aktarıp daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kayısı ve tarçınları aynı tavaya alıp hafif ateşte 2-3 dakika kızartın.
  3. Tavuk budunu, ayırdığınız yağı, tavuk suyunu ve şarabı ekleyin.
  4. Kısık ateşte suyunu çekip sosu koyulaşıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo