Şipleme

Şipleme
10 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şipleme için

Malzemeler

  • 1 kg tavuk eti
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Akıtma için

  • 6 yumurta
  • 6 su bardağı un
  • 3 su bardağı süt
Şipleme

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk etini büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Et yumuşayana kadar pişirin (pişirme sırasında üzerinde biriken köpüğü delikli kaşıkla alın).
  2. Etin suyunu süzüp iri parçalar şeklinde didikleyin. Üzerine tuz serpip tatlandırın. Yumurtaları büyük bir kaseye kırın. Un ve sütü ekleyip tel çırpıcıyla iyice çırpın.
  3. Bir kepçe dolusu hamuru varsa sacın üzerinde yoksa yapışmaz yüzeyli tavaya döküp pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde pişirin.
  4. Tereyağına birkaç kaşık tavuk suyu ekleyip karıştırın. Hamurların üzerine tereyağı sürüp tavuk etini paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo