Biber çanakları için renkli biberleri uzunlamasına ortadan ikiye kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
Zeytinyağı ve baharatları bir kasede karıştırın. Baharatlı zeytinyağını bir fırça yardımıyla biberlerin üzerlerine ve içlerine sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında biberler közleninceye kadar 15-20 dakika pişirin.
Tavuk kalça etlerini yayvan bir kaba alın. Tuz ve toz kırmızı biberi bir kasede karıştırıp tavuk kalça etlerinin üzerine serpin.
Tereyağını bir tavada eritin. Ezdiğiniz sarımsaklar ve kabuksuz badem içini ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Tavuk etlerini ekleyip renkleri dönünceye kadar pişirin.
Sosu için tavuk suyu, krema, toz parmesan peyniri, limon suyu ve köriyi bir sos tenceresine alın. Kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
Pişirdiğiniz bademli tavuk etlerini bir fırın kabına alın. Üzerine kremalı sosu ilave edin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirip fırından alın.
Köri soslu tavukları biber çanaklarının içlerine paylaştırın. Üzerini Frenk soğanı ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.