Peşmelba

Peşmelba
25 Nisan 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Peşmelba için

Malzemeler

  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 şeftali
  • 4 su bardağı su

Sos için

  • 1 su bardağı frambuaz
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 6 top vanilyalı dondurma

Süslemek için

  • Antep fıstığı
Peşmelba

Nasıl Yapılır

Pratik tatlı tarifleri arasında iyi bir seçim. Şeftalilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın. Su, toz şeker, vanilya ve şeftalileri tencereye alıp orta ateşte 30 dakika kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Şeftalileri şurubun içinden çıkartıp kağıt havlu üzerinde bekletin. Sos için, frambuaz, pudra şeker ve limon suyunu mutfak robotunda 1 dakika karıştırarak püre haline getirin. Şeftalileri, kesik tarafları yukarı gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin. Ortalarına vanilyalı dondurma paylaştırın. Frambuaz sosunu üzerine döküp, Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo