Pideli Ve Nohutlu Tavuk But

Pideli Ve Nohutlu Tavuk But
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pideli Ve Nohutlu Tavuk But için

Malzemeler

  • 4 parça tavuk but
  • 4 tırnak pide
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
Pideli Ve Nohutlu Tavuk But

Nasıl Yapılır

Tavuk butlarını yumuşayıncaya kadar suda haşlayın. Tuz ilave edip bir taşım kaynatın. Suyu başka bir tencereye ayırın. Eti iri parçalara bölün. Pideleri doğrayıp fırın tepsisine alarak, fırında kızartın. Üzerine haşlanmış nohut ilave edin. Ayırdığınız tavuk suyu ile ekmekleri ıslatın. Tavuk etlerini üzerine alın. Fırında hafif ısıtın. Üzerine bol sarımsaklı yoğurt, yağsız tavada kavurduğunuz fıstık ve kuru nane serpin. Kırmızıbiberli eritilmiş tereyağı gezdirip sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo