En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13878 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1225 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2268 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4904 Tarif
Salata ve Meze
1226 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8522 Tarif
Yöresel
1965 Tarif
Popüler Tarifler
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Fırında Karnabahar Yemeği
Anasayfa
Tarifler
Doğu Anadolu Yemekleri
Kars Ketesi
Kars Ketesi
20 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kürt böreği
Valassky
Trabzon çikolatası
Tembleque
Fava
Burdur muhallebisi
Karidesleri Dondururken Neye Dikkat Etmelisiniz?
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Bursa'nın Yöresel Yemekleri: Bursa Mutfağından 11 Meşhur Yemek Tarifi
Kasım Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir?
Ağva Kahvaltı Mekanları: Ağva'da Gidebileceğiniz 7 Kahvaltı Mekanı
Çalışanlar İçin 30 Pratik Akşam Yemeği Tarifi
Kars Ketesi için
Malzemeler
5 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
150 gr margarin
1 yumurta
1 tutam tuz
Kars Ketesi
Nasıl Yapılır
Unu geniş bir kaba eleyin. Yarım su bardağı kadarını ayırıp kalanına tuz ekleyin ve harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın.
Mayayı 1 fincan sütle ezip unun ortasına ekleyin. Üzerine biraz un serpip ılık ortamda maya kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin.
Margarini eritin. 1 kaşık kadarıyla tepsiyi yağlayın. 2 kaşık kadarını ayırın.
Kalan yağ ve sütü una azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp ılık bir yerde 1 saat dinlendirin.
Ayırdığınız 2 kaşık margarine yarım su bardağı unu ilave edin. Kısık ateşte 4-5 dakika kavurun.
Hamurdan 6 beze hazırlayın. Her bezenin ortasını çukurlaştırıp kavrulmuş undan ekleyin. Hamuru yuvarlayarak kapatın.
Ters çevirip tepsiye yerleştirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Üzerine çatal ucu ile şekil verin.
Çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
MasterChef Tarifleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Öğle Yemeği
Hamur İşi Tarifleri
Yöresel Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Doğu Anadolu Yemekleri
50 Dakika
Gıllor
Doğu Anadolu Yemekleri
25 Dakika
Yumurta Pilavı
Doğu Anadolu Yemekleri
35 Dakika
Gliko
Doğu Anadolu Yemekleri
20 Dakika
Dut Çullaması
Doğu Anadolu Yemekleri
50 Dakika
Erzurum Ketesi
Doğu Anadolu Yemekleri
20 Dakika
Lalanga
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.