Hindi kıymasını geniş bir karıştırma
kabına alın. İnce kıydığınız yeşil
soğan, 1 yemek kaşığı soya sosu,
susam yağı, tuz ve karabiberi ilave
edip yoğurun. Üzerini streç filme sarıp
buzdolabında 2 saat dinlendirin. Dinlenen
kıymayı buzdolabından çıkarıp tekrar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın
ve elinizle yuvarlayarak şekil verin.
Kanola yağını geniş bir tavada ısıtın ve hazırladığınız
köfteleri kızartın. Kağıt havlu
üzerine alıp fazla yağını çektirin. Ayrı bir
sos tenceresinde tavuk suyunu kaynatın.
Kızarttığınız köfteleri bir fırın kabına alın.
Üzerine tavuk suyunu ilave edip önceden
ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.
Sosu için zencefil, bal ve ezdiğiniz
sarımsağı bir kasede macun kıvamına
gelinceye kadar karıştırın. İnce kıydığınız
yeşil soğan, pirinç sirkesi, kalan soya
sosu ve susamı ilave edip karıştırın. Sosu
bir servis tabağına alın. Köfteleri ekleyin.
Maydanoz yaprakları ile süsleyerek sıcak
servis yapın.
Teşekkür ederiz.