- Bulguru yağsız kıymayla beraber bir kapta yoğurun. Tuzu ilave edin. Yoğururken elinizi ara sıra suya batırıp, köfteyi macun kıvamına gelene dek yoğurun.
- İç harcını hazırlamak için, soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında soteleyin. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene dek kavurun.
- Rengi hafif dönmeye başlayınca dövülmüş ceviz ve baharatları ilave edin. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Elinizle yuvarladıktan sonra, işaret parmağınızla köftelerin ortasını açın. İçine hazırladığınız iç harçtan yerleştirip kapatın. Tencerede suyu kaynatın. Hazırladığınız köfteleri ve 15-20 dakika haşlayın.
- Sos için, rendelediğiniz domates ve ezdiğiniz sarımsağı bir sos tenceresine alarak kaynatın.
- Kaynadıktan sonra küçük doğradığınız biberleri ve sirkeyi ekleyip biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ile tatlandırın.
- Pişen köfteleri servis tabağına alın. Üzerlerine sos gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yeni tatlar denemek için kadınbudu köfte tarifine göz atın.
Teşekkür ederiz.