- Havuç ve soğanları rendeleyin. Kereviz sapı ve maydanozu kıyın. Bayat ekmek içlerini ıslatıp avucunuzun içinde ufalayın ve sıkın.
- Hazırladığınız malzemelere kıyma, kaşar peyniri, köfte baharı ve tuz ekleyip yoğurun.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
- Safranlı sosu hazırlamak için; krema, su, safran, süt, nişasta ve tuzu derin bir kapta mikserle çırpın.
- Sos tenceresine döküp kısık ateşte krema kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Hazırladığınız safranlı sosun dörtten üçünü servis tabaklarına paylaştırın. Kızarttığınız köfteleri sosun üzerine yerleştirip kalan sosu köftelerin üzerine gezdirerek dökün. Kıyılmış maydanozla süsleyin.Sıcak servis yapın. Afiyet olsun
Yemeğin tadını değiştirmek için pratik bir şekilde hazırlanan soslu köfte tarifine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.