Kılçıkları temizlenmiş ve ufak parçalara ayrılmış
levreği bir kaseye alın.
Kıyılmış soğan, mantar,
çarliston biber, dereotu, maydanoz, yumurta akı,
rendelenmiş kaşar peyniri, galeta unu, tuz ve
karabiberi ilave ederek balıkları çok ezmeden
karıştırın (karışımı yoğurmayın çünkü balık etinin
dişe gelir kıvamda olması gerekiyor).
Ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp yassı köfteler
hazırlayın.
İnce doğranmış sarımsağı tereyağı
ve baharatla kavurun. Soya sosu ekleyerek k
aynamaya bırakın. Köfteleri ızgarada pişirip
sosla birlikte servis yapın.
Levrek köfteyi, siyah pirinç pilavı ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.