Levrek Köfte

Levrek Köfte
14 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Levrek Köfte için

Malzemeler

  • 400 gr levrek
  • 4 dal taze soğan
  • 5 kültür mantarı
  • 1 çarliston biber
  • 3 dal dereotu
  • 3 dal maydanoz
  • 1 yumurtanın akı
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Karabiber

Sosu için

  • 30 gr tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam kırmızıbiber
  • Soya sosu
Levrek Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Kılçıkları temizlenmiş ve ufak parçalara ayrılmış levreği bir kaseye alın.
  2. Kıyılmış soğan, mantar, çarliston biber, dereotu, maydanoz, yumurta akı, rendelenmiş kaşar peyniri, galeta unu, tuz ve karabiberi ilave ederek balıkları çok ezmeden karıştırın (karışımı yoğurmayın çünkü balık etinin dişe gelir kıvamda olması gerekiyor).
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı köfteler hazırlayın.
  4. İnce doğranmış sarımsağı tereyağı ve baharatla kavurun. Soya sosu ekleyerek k aynamaya bırakın. Köfteleri ızgarada pişirip sosla birlikte servis yapın.
  5. Levrek köfteyi, siyah pirinç pilavı ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo