Kıymanın üzerine suyu ekleyerek bir sos tenceresinde suyunu çekinceye kadar soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kıymayı ekmek içi, çırpılmış yumurta, ceviz, dolmalık fıstık, karabiber ve tuz ekleyerek yoğurun. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
Elinizle bastırarak hafif yassılaştırın. Unu geniş bir kaba alın ve yuvarladığınız köfteleri unlayın.
Köfteler bittikten sonra, süzgece alarak fazla unlarını silkeleyin. Zeytinyağını ısıtın. Köfteleri pembeleşinceye kadar kızartın.
Sosu hazırlamak için, soğanı küp şeklinde doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Bezelye ile kavrulmuş soğanı mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Sarımsakları rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin.
Bezelye püresini ve kremayı ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin. Köftenizi bezelyeli sosla birlikte servis yapın.
Teşekkür ederiz.