Afyon Kebabı (Ramazan Kebabı)

Afyon Kebabı (Ramazan Kebabı)
01 Kasım 2022

Her yıl Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de Afyon Kebabı’dır… Genellikle Ramazan ayında iftar yemeğinde yenildiği için 'Ramazan Kebabı' adını almıştır. Kebabı hazırlarken dana eti ve kebaplık pide kullanılır. Hazırlaması 30, pişirmesi ise yaklaşık 50 dakika olan ramazan pidesi, hemen hemen her yörede aynı şekilde hazırlanır. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, Afyon usulü ramazan kebabı ya da diğer adıyla 'afyon kebabı' yapımı için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.

Alternatif tarif önerisi: Bodrum yöresi ile özdeşleşen çökertme kebabı veya ev yapımı beyti kebabı tariflerine göz atabilirsiniz. Daha fazlası için kebap tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 13 Kişi Kaydetti
Afyon Kebabı (Ramazan Kebabı) için

Malzemeler

  • 2 adet kebaplık pide
  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan 
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Afyon Kebabı (Ramazan Kebabı)

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Ramazan kebabının lezzetini arttırmak için, üzerine salçalı sos hazırlayabilirsiniz. 
  • Salçalı sos için, 2 yemek kaşığı sıvıyağı tavaya alın ve içerisine bir yemek kaşığı domates salçası ekleyin. 
  • Salçayı kavurduktan sonra, 1.5 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyerek kaynayana kadar pişirin. 
  • Hazırladığınız sosu, etleri servis edeceğiniz zaman ekleyebilirsiniz.
  • Afyon kebabını, söğüş salata ile birlikte servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Ete ek olarak, közlenmiş biber ve patlıcan da ilave edebilirsiniz.
  • Pideleri et suyuna batırmadan önce, fırında 2 dakika ısıtmanız daha çıtır olmalarını sağlayacaktır.
  • Eti fırında pişirdikten sonra, bir kepçe et suyunu tekrardan et ve pidelerin üzerinde gezdirin.
  • Artan et suyunu, çorba tariflerinde kullanmak için cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo