Ciğer Kavurma (Adana Usulü)

Ciğer Kavurma (Adana Usulü)
19 Haziran 2023

Bayram sofralarının vazgeçilmezi haline gelen kavurmayı, bu kez ciğer ile yapıyoruz. Kuzu ciğeri, soğan, domates ve limon ile hazırlanan ciğer kavurma, farklı baharatlarla zenginleştirilir. Peki, Adana usulü ciğer kavurma nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, limonlu ciğer kavurma yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak dana kavurma ve yaprak ciğer tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Ciğer Kavurma (Adana Usulü) için

Malzemeler

  • 500 g kuzu ciğer
  • 1 adet büyük boy soğan (İnce kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1 adet kırmızı acı biber (İnce doğranmış)
  • 1 adet tatlı kıl biber (İnce doğranmış)
  • 3 domates (Küp doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, sumak
  • 1 küçük kase kıyılmış maydanoz, nane, dereotu karışımı
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Ciğer Kavurma (Adana Usulü)

Nasıl Yapılır

  1. Ciğerleri tavla zarı şeklinde doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp, çok ince kıyılmış soğanı yumuşayana kadar kavurun.
  2. Üzerine ince kıyılmış sarımsakları, limon suyunu ve ciğeri ekleyin. Birkaç dakika kavurun.
  3. Domatesleri, biberleri, tuzu ve baharatları ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene dek pişirin. Ciğeri ocaktan alın.
  4. Kıyılmış yeşillikleri ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Hemen servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Yanında pilav ya da lavaş ile servis edebilirsiniz. 

Püf Noktası
  • Ciğerin dış zarını ayıklamayı unutmayın. 
  • Ciğer fazla pişerse sertleşecektir. Çok fazla pişirmeyeye özen gösterin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo