Çoban Kavurma

 Çoban Kavurma
11 Temmuz 2024

Türk mutfağının özgün yemekleri arasında yer alan çoban kavurma, sac kavurma olarak da bilinir. Genellikle pilav ile birlikte sunulan çoban kavurmanın yapımında kuzu veya dana eti kullanılır. İçerisinde dolmalık biber ve sebzelere yer verilir. Ortalama 30-35 dakika da hazırlanan sac kavurma, özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İsteğe göre patatesli ve mantarlı çeşitleri de mevcuttur. Hazırsanız, nefis çoban kavurma nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Çoban Kavurma Kaç Kalori?

  • Çoban kavurmanın 100 gramı 165, bir porsiyonu ise yaklaşık 600 kaloridir. Yüksek protein içeren bu tarifi, ölçülü bir şekilde diyet listenize ekleyebilirsiniz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik et yemekleri mi arıyorsunuz? Sebzelerle harmanlanmış kuzu etli mutancana tarifi tam size göre!

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Çoban Kavurma için

Malzemeler

  • 800 gr iri parçalı kuzu eti
  • 18 arpacık soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yeşil dolmalık biber
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 3 domates
  • 2 dal taze kekik
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Çoban Kavurma

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak soğanları soyun. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  2. Sarımsakları temizleyip kıyın. Dolmalık biberleri temizleyip iri zar şeklinde doğrayın. 
  3. Sıvıyağını geniş bir tencerede ısıtıp etleri 5-6 dakika kavurun. Sırasıyla; soğan, sarımsak, biber ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
  4. 1 çay bardağı sıcak su, tuz ve baharatı ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Servis Önerisi

Çoban kavurmayı, sade pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız etin orta yağlı olmasına özen gösterin ve etleri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Tarife başlamadan önce eti bol su ile durulayın ve kuruması için 15 dakika bekletin.
  • Etin yağlı kısımlarını kesin ve ilk olarak onları pişirin. Bu sayede ekstra yağ kullanmanız gerekmeyecektir.
  • Eti kavururken ocağı yüksek ateşe alın. Böylece suyunu salmayacak ve daha çabuk pişecektir.
  • Etler yumuşamaya başladığında ocağın ayarını orta dereceye getirin.
  • Et piştikten sonra tuz, toz biber ve karabiber ekleyin ve harmanlanması için iyice karıştırın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo