Tereyağında Kızartılmış Limonlu Dilbalığı

Tereyağında Kızartılmış Limonlu Dilbalığı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tereyağında Kızartılmış Limonlu Dilbalığı için

Malzemeler

  • 4 dilbalığı
  • Yeteri kadar un
  • Yeteri kadar tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Deniz tuzu
  • Zeytinyağı
  • 8 dilim limon
Tereyağında Kızartılmış Limonlu Dilbalığı

Nasıl Yapılır

Deniz tuzu ve unu temiz bir buzdolabı poşetine alıp sallayarak karışmasını sağlayın. Balıkları teker teker içine atın sallayarak unlayın. Balıkları elinize alarak silkeleyip fazla unlardan temizleyin.

Tavayı iyice ısıtın ve tereyağı ile zeytinyağını aktarın. Yağ ısınınca balıkları tavaya yerleştirin. Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin ve içine dilimlenmiş 4 limon dilimini ilave edin. Balıkları ve limon dilimlerini kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.

Kızarmış limon dilimlerini dilbalıklarının üzerine yerleştirin. Yanında taze roka yapraklarıyla birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo