Sazan Balığı Köftesi

Sazan Balığı Köftesi
22 Ekim 2024

Ankara mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan sazan balığı köftesi, sazan balığının ayıklanıp çektirilmesiyle hazırlanır. Köfte şekli verilen balıklar, kızgın yağda pişirildikten sonra limon eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, Ankara usulü sazan balığı köftesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sazan Balığı Köftesi için

Malzemeler

  • 2 kg sazan balığı
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tutam dereotu
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Sazan Balığı Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle balıkları güzelce temizleyin ve kılçıklarını ayıklayın. Ardından makinede çekerek veya zırh yardımıyla kıyma haline getirin.
  2. Balık kıymasına önce az miktarda su ilave edin. Daha sonra kalan malzemeleri içine ekleyerek yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz balık kıymasını yarım saat dinlenmeye bırakın.
  4. Dinlenen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizle köfte şekli verin.
  5. Tavaya yağı alın ve ısıtın. Balık köftesini tavada önlü arkalı pişirin.
  6. Dilerseniz, bu köfteleri ızgarada da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Sazan balığı köftesini, limon ve maydanoz eşliğinde sunabilirsiniz. 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo