Elmalı Muhallebi Kupları

Elmalı Muhallebi Kupları
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Muhallebi Kupları için

Malzemeler

  • 3 elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Elmalı Muhallebi Kupları

Nasıl Yapılır

Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Elmaların kabuklarını soyup irice rendeleyin. Tavaya alıp üzerine toz şeker ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. İçine tarçın ve ceviz ekleyip karıştırın ve kupların dibine paylaştırın.

Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Kuptaki elmaların üzerine ekleyin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun. Soğuyunca üzerine iri çekilmiş ceviz serpiştirip, nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo