Pazılı Levrek

Pazılı Levrek
10 Haziran 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Levrek için

Malzemeler

  • 400 gr levrek fileto
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 2 defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • Yarım demet pazı
  • 1 tutam toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
Pazılı Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın.
  2. Bir kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domates, defneyaprağı, elma sirkesi, şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin.
  3. Pazıyı temizleyip bol suyla yıkayın. Süzgece alıp iyice süzün. Yarım kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp pazıları 1 dakika soteleyin. 
  4. Pazıları tavadan alıp kalan zeytinyağını ekleyin. Balık filetoları ilave edip iki taraflı kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpiştirin.
  5. Pazıyı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine balıkları alıp domates sosu gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo