Trabzon çikolatası
Kızartmak için
Balık sofralarınız için seçme lezzetler hazırlayın. Pazı yapraklarını suda 2-3 dakika haşlayın. Közlenmiş kırmızı biberlerin kabuklarını soyup mutfak robotunda ezin. Zeytinyağı ve limon ile tatlandırın. Sarımsakları fırında kabuklarıyla birlikte pişirip içlerini ezin.
Balıkları tuz serptiğiniz una bulayıp kızgın zeytinyağında tavada kızartın. Pazı yapraklarını kendi ekseninde yuvarlayarak servis tabağına yerleştirin. Ortasına kırmızıbiber püresi ile sarımsak püresini ilave edin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Kızarttığınız balıklarla birlikte servis yapın.
Barbunya
Genellikle ızgarada, fırında ya da yağda kızartılarak yenir. Limon, soğan, biber ve domatesli buğulaması da ayrı bir lezzettir.
Teşekkür ederiz.