Pazılı Barbunya Tava

Pazılı Barbunya Tava
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Barbunya Tava için

Malzemeler

  • 12 barbunya balığı
  • 6 pazı yaprağı
  • 3 közlenmiş kırmızıbiber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 limon
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
Pazılı Barbunya Tava

Nasıl Yapılır

Balık sofralarınız için seçme lezzetler hazırlayın. Pazı yapraklarını suda 2-3 dakika haşlayın. Közlenmiş kırmızı biberlerin kabuklarını soyup mutfak robotunda ezin. Zeytinyağı ve limon ile tatlandırın. Sarımsakları fırında kabuklarıyla birlikte pişirip içlerini ezin.

Balıkları tuz serptiğiniz una bulayıp kızgın zeytinyağında tavada kızartın. Pazı yapraklarını kendi ekseninde yuvarlayarak servis tabağına yerleştirin. Ortasına kırmızıbiber püresi ile sarımsak püresini ilave edin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Kızarttığınız balıklarla birlikte servis yapın.

Barbunya
Genellikle ızgarada, fırında ya da yağda kızartılarak yenir. Limon, soğan, biber ve domatesli buğulaması da ayrı bir lezzettir.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo