Palamut Güveç

Palamut Güveç
02 Aralık 2024

Tarifler: Cem Köroğlu/İşletmeci/Şef
Fotoğraflar: Özgür Bakır

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Palamut Güveç için

Malzemeler

  • 1 adet palamut
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 adet limon
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Palamut Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Palamudu temizleyip fileto haline getirin. 
  2. Bir güvecin içerisine piyazlık doğranmış soğan, tereyağı, kimyon, pul biber ve kekik ekleyip harmanlayın. 
  3. Fileto haline getirdiğiniz palamudu hazırladığınız soğanlı karışımın üzerine dizin. 
  4. Doğranmış domates, sivri biber ve yarım çay bardağı su ve bir adet limon ekleyin. 
  5. Üzerine erittiğiniz bir yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağını gezdirin. 
  6. Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 15 dakika pişirin. 
  7. Kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış limon ve doğranmış maydanoz ile servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo