Asma Yaprağında Lüfer

Asma Yaprağında Lüfer
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Asma Yaprağında Lüfer için

Malzemeler

  • 1 temizlenip filetosu çıkarılmış lüfer
  • 2 arpacık soğan
  • 1 kiraz domates
  • Yarım limon
  • 5 gr tereyağı
  • 3 asma yaprağı
  • 5~6 dal dereotu
  • 5 gr deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
Asma Yaprağında Lüfer

Nasıl Yapılır

Bu özel balık tarifini listenize eklemeyi unutmayın. Arpacık soğanları temizleyip doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Limonun kabuğunu soyup incecik dilimleyin. Tereyağını oda ısısında yumuşayıncaya kadar bekletin. Tane karabiberleri öğütün.

Asma yapraklarını sıcak suda 10 dakika bekletip tuzunu alın. Yaprakları üst üste gelecek şekilde dizip tereyağını sürün. Balığı yerleştirip sırasıyla dereotu, soğan, limon dilimleri, tuz ve karabiberi ilave edin. Asma yapraklarına sıkıca sarıp ızgarada her iki tarafıda kızarıncaya kadar pişirin ve dilimleyin. Limon dilimleri ve kiraz domatesle süsleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo