Arroz Con Leche (Meksika Sütlacı)

Arroz Con Leche (Meksika Sütlacı)
19 Aralık 2020

Meksika mutfağ��na özgü eşsiz bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Ana malzemeleri süt, pirinç ve şeker olan Meksika sütlacı, Türk mutfağında yer alan klasik sütlaç ile benzerlikler göstermektedir. Meksika sütlacı yapımında iki farklı süt kullanılır. Bu sütler konserveler halinde satılmaktadır. Sütlerden biri şekerli, diğeri ise şekersizdir. Peki, arroz con leche olarak da bilinen Meksika sütlacı nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, nefis Meksika sütlacı tarifine geçebiliriz.

Farklı kültürlere ait tatlıları denemek isteyenler için, karamel soslu trileçe, kestaneli magnolia ve panna cotta tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Arroz Con Leche (Meksika Sütlacı) için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 3-4 adet karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1 konserve koyulaştırılmış süt (şekersiz, evaported milk olarak geçiyor)
  • 1 konserve koyulaştırılmış süt (şekerli, considered milk olarak geçiyor)
Arroz Con Leche (Meksika Sütlacı)

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak pirinçleri ıslatın ve birkaç kez yıkayarak suyunu süzün.
  2. Ardından pirinç, su, karanfil ve tarçını bir tencerenin içerisine alın.
  3. Pirinç suyunu çekinceye kadar malzemeleri yalnızca birkaç kez karıştırın.
  4. Tencerenin kapağını yarım olacak şekilde kapatın.
  5. Pirinçler suyunu çektiğinde şekerli ve şekersiz konserve sütleri ekleyin.
  6. Malzemeleri biraz daha karıştırdıktan sonra sütlaç hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Meksika Sütlacı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. İlk aşamada pirinçleri ıslatmak, nişastanın gitmesini sağlayacaktır.
  2. Sütlaç yapımında malzemeleri çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.
  3. Eğer konserve süt bulamadıysanız, normal süt kullanarak klasik sütlaç hazırlayabilirsiniz.
  4. Eğer yalnızca şekersiz koyulaştırılmış sütünüz varsa, üzerine normal süt ekleyerek yoğunluğunu açabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo