Pambazo

Pambazo
16 Mayıs 2024

Pambazolar, ekmeğin lezzetli salsa sosuna batırılmasıyla yapılan, kendine özgü kırmızı renkli ekmekleriyle ünlü Meksika sandviçleridir. Bu popüler sokak yemeği, patates ve et karışımıyla doldurulur ve üzerine genellikle marul, Meksika kreması, salsa ve kırmızı soğan turşusu eklenir. Tüm bu malzemeler bir araya gelerek inanılmaz derecede lezzetli bir sandviç elde edilir. Malzemeler hazırsa, pambazo tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için Meksika yemeklerine göz atın.

1 Porsiyon Pambazo Kaç Kalori?

1 porsiyon Pambazo 410 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pambazo için

Malzemeler

Salsa sosu için:

  • 2 adet şili biberi
  • 1 diş sarımsak
  • 1/4 soğan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz

Pambazo için:

  • 2 adet patates
  • 250 gr ince doğranmış dana eti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet telera ekmeği

Üzeri için:

  • Kırmızı soğan turşusu
  • İnce kıyılmış marul
  • 1 bardak ufalanmış beyaz peynir
  • Salsa sosu
  • Ekşi krema
Pambazo

Nasıl Yapılır

  1. Küp küp doğradığınız patatesleri sıcak su dolu bir tencereye koyun ve orta ateşte pişirin.
  2.  Patatesler pişerken yumuşaması için şili biberlerini sıcak su dolu bir kaseye koyun.
  3.  İnce dilimlenmiş dana etini bir tavada yüksek ateşte 7-8 dakika pişirin. 
  4. Haşlanan patatesleri süzüp tavada pişirdiğiniz et ile birleştirin ve karıştırın. 
  5. Ayıklayıp çekirdeklerini çıkardığınız şili biberlerini, sarımsak, karabiber ve tuzu rondodan geçirin. 
  6. Rondodan geçirdiğiniz sosu bir süzgeç yardımıyla süzün ve bir kaseye alın. 
  7. Telera ekmeklerini yağlayıp kızdırdığınız tavada ısıtın ve çıtır çıtır olmasını sağlayın. 
  8. Telera ekmeğinin arasına bir fırça yardımı ile salsa sosunu sürün.
  9.  Pambazo'yu tamamlamak için, her kızartılmış ekmeğin arasına pişirdiğiniz dilimlenen dana etini ve patatesi koyun. 
  10. Ardından üzerine kıyılmış marul, ekşi krema, peynir ve soğan turşusu ilave edin.
  11.  Hazırlamış olduğunuz Pambazo servise hazır, afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Bu yemekte içi kabarık ve yumuşak, dışı altın sarısı ve çıtır olan telera ekmeği kullanılıyor, Telara ekmeği bulamıyorsanız içi yumuşak ama katı olan başka bir ekmek bulun. Üstteki doku doku bakımından pürüzsüz olmalıdır.
  • Telera ekmeğinin içini değil sadece üst ve alt kabuğunu sosla fırçalamanız gerekmektedir.
  • İnce dilimlenmiş dana eti yerine tavuk fileto da kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo