Pirinçli Ayranaşı Çorbası

Pirinçli Ayranaşı Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pirinçli Ayranaşı Çorbası için

Malzemeler

  • 1 lt ayran
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet kıyılmış nane
  • 4-5 dal kıyılmış dereotu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • Buz parçaları
Pirinçli Ayranaşı Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alıp, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra süzüp bir kenarda bekletin.
  2. Yoğurdu iyice çırpın. Ayranı ekleyin. Pirinç dışındaki tüm malzemeyi ilave edip çırpın. Karışım yoğun bir kıvamdaysa kontrollü bir şekilde biraz su ekleyebilirsiniz. En son pirinci ilave edip tekrar karıştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra isteğe göre buz parçaları ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo