Türk mutfağının zeytinyağlı yemekleri, hem lezzetli hem de sağlıklıdır. İşte Türk mutfağının en iyi 9 zeytinyağlı yemeği!
Zeytinyağı, limon ve taze otlarla pişirilen enginar, Türk mutfağının en sağlıklı ve lezzetli zeytinyağlı yemeklerinden biridir.
Asma yapraklarına, pirinç, baharatlar ve zeytinyağı ile hazırlanan iç harç sarılır ve zeytinyağıyla pişirilir.
Taze fasulye, soğan, domates ve zeytinyağı ile yapılan bu yemek, Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir.
Karnabahar, zeytinyağı, limon, sarımsak ve baharatlarla pişirilerek hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek ortaya çıkar.
Kabak, soğan, domates ve zeytinyağı ile pişirilerek hafif bir yemek haline gelir.
Kısır, ince bulgur, taze otlar ve zeytinyağı ile yapılan bir salatadır. İçine zeytinyağı eklenerek lezzetini artırır.
Patatesler, soğan ve zeytinyağı ile pişirilerek yumuşacık ve lezzetli bir yemek halini alır.
Pırasa, zeytinyağı ve limon ile pişirilir, lezzeti ve sağlığıyla sofraların vazgeçilmezi olur.
Taze bezelye, havuç ve zeytinyağı ile hazırlanarak hafif ama doyurucu bir yemek yapılır.
Şunlara da göz atın: