Lezzet
yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.
Mayayı yarım su bardağı ılık suda eritin. Unun ortasını açıp eritilmiş mayayı ve tuzu ekleyin. Kalan suyu ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika bekletin.
Soğanları temizleyip incecik doğrayın. Maydanoz ve dereotunu kıyın. Peyniri bir kaba alıp ufalayın. Doğradığınız yeşillikleri ve karabiber ekleyip harmanlayın.
Fırın tepsisini yağlayın. Hamuru ikiye bölüp unlanmış zeminde tepsi büyüklüğünde açın. Birinci hamuru tepsiye yerleştirip üzerini yarım çay bardağı eritilmiş yağ gezdirin. Peynirli iç malzemeyi yayıp üzerine ikinci hamuru yerleştirin. Hamurun üzerini yağlayıp önceden ısıtılmış 200 dereceli ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.