Mangır Çorbası

Mangır Çorbası
01 Şubat 2023

Niğde'ye özgü çok eski bir lezzettir. Mangır, çorbalarda kullanılan, eriştenin küçük kare şeklinde kesilmiş adıdır. Pekmez kullanıldığı için tatlı bir çorba olan Mangır Çorbası yemeklerlerden sonra, yada ara öğünlerde tercih edilir. Niğde’li @dogalannelezzetleri Birgül Şahiner’in birebir hazırladığı kendi tarifi.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Mangır Çorbası için

Malzemeler

  • 1 kase Mangır (minik kare şeklinde kesilmiş erişte)
  • 1 kase Çandır kayısı
  • 1 kase pekmez
Mangır Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Yarım tencere kaynayan suya mangırı ilave edip 5 dakika kaynatılır.
  2. Sonra pekmez ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatılır. Yıkanmış ve ikiye bölünmüş kayısılar ilave edilir 5 dk kaynatılır.
  3. Ayrı bir tavada zeytinyağı eritilir ve bir çay bardağı mangır pembeleşinceye kadar kavurulur.
  4. Mangır çorbasının üzerine ilave edilerek kıvam alınca altı kapatılır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo