Erişteli Yoğurt Çorbası

Erişteli Yoğurt Çorbası
12 Eylül 2023

Ülkemizin her yerinde hazırlanan yoğurt çorbası, bazı yörelerde 'yayla çorbası' ismiyle de bilinir. Ana malzemeleri yoğurt, nohut ve buğday unu olan bu besin, kalsiyum bakımından zengindir. Kemik ve kas sağlığını korumasının yanı sıra sindirimi de kolaylaştırır. Kalori değeri düşük olduğu için diyabet hastalarına ve kilo kontrolünde olanlara önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, başlangıç menülerini süsleyen erişteli nohutlu yoğurt çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Erişteli Yoğurt Çorbası Kaç Kaloridir?

Bir kepçe erişteli yoğurt çorbası, yaklaşık 80 kaloridir. 

Ana yemeklerden önce servis edebileceğiniz çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Anadolu'nun en özel lezzetlerinden biri olan pirinç çorbası tam size göre!

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Erişteli Yoğurt Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı et ya da tavuk suyu
  • Tuz
  • 1 su bardağı kepekli erişte
  • 1 su bardağı light yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
Erişteli Yoğurt Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Nohutları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine su ekleyip 1 gece bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Su ve et suyunu kaynamaya bırakın. Tuz ve erişteleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Nohutları ekleyin ve 15 dakika daha pişirin.
  3. Bir kasede yoğurt ve unu iyice karıştırın. Çorbanın suyundan 1 kepçe kadar ekleyerek çırpın ve bunu çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
  4. 15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip nane ile karıştırın ve çorbaya ekleyin.
  5. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Yoğurt çorbasını, klasik köfte ve patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız yoğurdun ev yapımı veya süzme olmasına özen gösterin.
  • Yoğurtlu karışımı mikser ile çırpın ve tencereye yavaş yavaş ekleyin. Böylece kesilmesini önleyebilirsiniz.
  • Topaklanmalar oluşmaması için çorbayı sürekli karıştırın.
  • Sosu, çorbayı servis edeceğiniz zaman hazırlayın ve ılık çorbanın üzerine dökün.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo