Ana vatanı Güney Amerika olan kabak; fırında kabak köftesi ya da kabak mücver gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Ancak son yıllarda oldukça popüler olan bir tarif var: Kabak çorbası tarifi... İçinde bulunduğumuz Ekim ayında da internette çok arananlar arasında kabak çorbası tarifi dikkat çekiyor. Bazı kaynaklara göre 1600'lü yılların başlarında İtalyan mutfaklarında kullanıldıkça popülaritesi arttı. Kabağın sınırlı kalorisi ve yüksek besin içeriği nedeniyle bu ilgi boş değil. Kabak sağlık için oldukça faydalı yiyecekler arasında. Aslında sebze olarak kabul edilse de botanik olarak meyve olarak da sınıflandırılan kabak birçok önemli vitamin, mineral ve antioksidanla dolu. Sindirimde önemli bir rol oynayan yüksek lif içeriğine sahip. Özellikle bol yüksek miktarda A vitamini içeriği görme ve bağışıklık sistemi için faydalıdır.
Kabak tarifi ararken yağ, sodyum ve şekerin çok fazla olmadığı tarifler daha iyidir. Çünkü bu kadar sağlıklı bir gıdaya yüksek kalorili bileşenler eklenilmemesi önemli. Bu anlamda kabağın doğal lezzetine odaklı bir tarif tercih edilebilir. Ana yemek ve garnitür olarak kullanılabilen kabağı pişirmesi de kolaydı. Kabağı rendeleyip salataya eklemek de bir tercihdir. Kabak çorbası yapılabilir, sotelenebilir, fırınlanabilir veya çiğ olarak yenebilir. Bu makalede ise işte Kabak Çorbası tarifini paylaşıyoruz. İşte kabak çorbası tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
Siz de doyurucu besinler tüketmek ve menünüzü zenginleştirmek istiyorsanız, birbirinden lezzetli çorba tariflerine göz atabilirsiniz.
1 Porsiyon Kabak Çorbası Kaç Kaloridir?
Malzemeler
Üzeri için
Kabak çorbasını, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.